Global Mapper GIS softver

Global Mapper GIS softver

Global Mapper je pristupačan GIS softver koji nudi iznenađujuće opsežnu zbirku alata za analizu i obradu prostornih podataka. Pruža podršku za gotovo sve poznate oblike prostornih podataka, kao i izravan pristup zajedničkim prostornim bazama podataka. Ova izvanredna aplikacija može čitati, pisati i analizirati gotovo sve trenutno poznate formate prostornih podatka. Intuitivno korisničko sučelje Global Mappera omogućuje efikasnu obradu prostornih podataka, izradu preciznih karata i optimizirano upravljanje prostornim podacima. Prikladan je kao samostalan alat za upravljanje prostornim podacima i kao sastavni dio GIS-a na razini tvrtke.

Ovaj softver omogućuje korisnicima da učitavaju, pregledavaju i analiziraju različite vrste prostornih podataka, uključujući:

 1. Raster podatke: Slike, satelitske snimke, digitalni modeli visina (DTM), digitalni modeli terena (DEM) i drugi raster podaci.
 2. Vektorske podatke: Točke, linije, poligoni i druge geometrije koje predstavljaju zemljopisne objekte kao što su ceste, granice, rijeke, zgrade i drugo.
 3. Elevacijske podatke: 3D informacije o visinama terena i topografiji.

Glavne značajke Global Mapper softvera

Global Mapper pruža širok spektar funkcija, uključujući alate za analizu prostornih podataka, mjerenje udaljenosti, stvaranje i uređivanje vektorskih i raster podataka, izradu 3D vizualizacija, generiranje izvještaja, te obradu i izvoz podataka u različite formate datoteka. Softveromogućuje izradu i izmjenu mapa, izradu modela nadmorske visine, digitalizaciju zemljopisnih objekata, izradu putanja i analizu putanja, prikazivanje i analizu pravaca i mnoge druge značajke koje olakšavaju obradu i interpretaciju geoprostornih podataka.

 • Povoljan i jednostavan GIS softver
 • Podržava više od 300 2D i 3D formata prostornih podataka
 • Procesiranje i obrada Point clouda (Global Mapper Pro)
 • Pixels-to-Points™ alat za fotogrametrijsko procesiranje (Global Mapper Pro)
 • Napredno upravljanje projekcijama pomoću GeoCalc baze (Geographic Calculator licenca)
 • Kvalitetna tehnička podrška

Global Mapper GIS softver v25

Najnovija verzija Global Mappera sadrži nove alate i dodatne funkcionalnosti za postojeće značajke. Standardna verzija Global Mappera donosi vrlo traženu mogućnost stvaranja Modela relativne nadmorske visine (REM), koji se često koristi za isticanje varijacija terena u inače ravnim područjima poput korita rijeka. Osim toga, nova verzija donosi i mogućnost dodavanja 2D, 3D ili okomitih perspektivnih kartografskih prikaza u uređivaču rasporeda karata te proširene metode za resampliranje rastera.

Glavna poboljšanja funkcionalnosti u prethodnoj verziji uključuju potpuno redizajnirane atributne query-e koji nude opcije pretraživanja s naprednim korisnički definiranim funkcijama i izrazima, novu opciju za spremanje i izvoz 3D linija iz profila, podršku za drag-and-drop većeg broja plutajućih prozora uključujući Map Layout Editor, konverter koordinata i prikaza 2D karte. Poboljšani 3D preglednik koji korisnicima omogućuje preciznije zumiranje, pomicanje i konsolidiranje naprednih alata za upravljanje atributima, kao što su atributno pridruživanje i izračun, u prikazu editora atributa.

 • Redizajnirani i konsolidirani editor artibuta koji sada uključuje povezivanje atributa i računske alate
 • Multivarijantni ili složeni query-i koji sadrže korisnički definirane izraze i funkcije
 • Prošireni drag-and-drop window docking
 • Nova opcija za izradu značajki 3D linija iz jednog ili više prikaza profila
 • Poboljšana navigacija 3D preglednika
 • Sposobnost stvaranja 3D mesh-a, zajedno s foto-realističnim teksturama u alatu Pixels-to-Points LiDAR modula

Global Mapper Mobile GIS softver v2.4

Global Mapper Mobile je moćna aplikacija za iOS i Android uređaje koja omogućuje pregledavanje i prikupljanje GIS podataka. Koristi GPS mogućnosti mobilnih uređaja kako bi pružila situacijsku svijest i lokacijsku inteligenciju za projekte kartiranja na udaljenim lokacijama. Savršen je dodatak desktop verziji Global Mappera i olakšava pristup prostornim podacima na udaljenim mjestima.

Global Mapper Mobile može prikazati slojeve vektorskih, raster i elevacijskih podataka koji su preneseni s desktop verzije softvera. Također nudi alate za crtanje, praćenje i prikupljanje podataka putem obrazaca koristeći prethodno konfigurirane atribute i popise za odabir. Standardna verzija Global Mapper Mobile je besplatna i pruža niz značajki i funkcija. Pro verzija Global Mapper Mobile nadopunjuje funkcionalnost standardne verzije s dodatnim profesionalnim alatima za malu godišnju naknadu.

 

Global Mapper geoprostornim profesionalcima pruža jednostavno i moćno GIS rješenje po izuzetno pristupačnoj cijeni. Jednostavan je za korištenje i pruža snažne mogućnosti koje zadovoljavaju potrebe profesionalaca u raznim industrijama, uključujući geodeziju, prostorno planiranje, šumarstvo, rudarstvo, okolišnu znanost, geologiju, urbanizam i mnoge druge. Ovaj GIS softver je nužan alat za svakoga tko radi s kartama ili prostornim podacima.

Preuzmite probnu licencu ovdje.

Podijeli sadržaj:


 • Podijeli sadržaj: