Trimble SiteVision sustav proširene stvarnosti

Trimble SiteVision sustav proširene stvarnosti

Trimble SiteVision je sustav proširene stvarnosti za 3D vizualizaciju prostornih podataka. Ovaj sustav omogućuje vizualizaciju novih dizajna, otkrivanje postojeće skrivene infrastrukture i vizualizaciju promjene novih pejzaža, u stvarnom svijetu i u stvarnoj veličini.

Što je proširena stvarnost (AR)?

Proširena stvarnost (eng. Augmented Reality – AR) omogućuje prikaz virtualnih objekata u stvarnosti putem aplikacije na zaslonu uređaja. Proširena stvarnost (AR) moćan je alat za vizualizaciju u realnom vremenu, koji pomoću digitalnih komponenti proširuje stvarnost oko nas.

Ova tehnologija je bila razvijana primarno za unutarnju upotrebu, a Trimble koristi postojeću tehnologiju pozicioniranja visoke točnosti kako bi stvorio bolje rješenje za vizualizaciju geoprostornih podataka na terenu.

Trimble SiteVision oživljava prostorne podatke koji se zatim mogu lako vizualizirati, istražiti, a složene informacije se mogu lakše razumjenti izravno s mobilnog uređaja.

Kako funkcionira Trimble SiteVision?

Trimble® SiteVision™  je rješenje koje korisnicima omogućuje vizualizaciju 2D i 3D podataka na terenu, a koristi internetsku vezu za lakše i učinkovitije planiranje, suradnju i izvještavanje. Kombinacijom hardvera i softvera u integriranom i laganom sustavu, korisnici mogu vidjeti virtualne 3D modele u stvarnoj veličini na stvarnoj lokaciji, iz bilo kojeg kuta i iz bilo kojeg položaja.

Trimble SiteVision koristi zajedničku primjenu dvije tehnologije: Trimble Catalyst softverski GNSS i Google ARCore tehnologiju.

trimble sitevision

Za korištenje SiteVision sustava, potrebno je podatke iz alata za 3D dizajn (npr. BIM, AutoCAD, Trimble SketchUp itd.) dodati na Trimble Connect Cloud platformu. Podaci su odmah dostupni svim korisnicima koji imaju pravo pristupa.

SiteVision aplikacija na terenu automatski preuzima model na pametni telefon i pozicionira ga na pravu poziciju zahvaljujući ugrađenom preciznom GNSS prijemniku. Na lokacijama gdje GNSS ne može dati preciznu poziciju, moguće je i ručno postavljanje 3D modela na željenu lokaciju.

Nakon što je 3D model pozicioniran, korisnik na terenu može istraživati i mjeriti po virtualnom 3D modelu i stvarnoj okolini. Korisnicima u uredu su sve informacije s terena odmah dostupne i vidljive pa se ne gubi vrijeme na komunikaciju i putovanja.

 

Glavne značajke sustava

  • Precizno smještanje i prikaz virtualnih 3D modela u stvarnom svijetu iz bilo kojeg kuta u stvarnoj veličini
  • Kombinira Trimble Catalyst™ GNSS centimetarsko pozicioniranje i elektroničko mjerenje udaljenosti (EDM) s Google AR tehnologijom
  • Pruža Trimble alate za Cloud hosting i alate za izvještavanje
  • Omogućuje suradnju i komunikaciju 3D dizajna i mjesta rada
  • Kompatibilan sa širokim rasponom Trimble i ostalih formata datoteka
  • Lagan prijenosni ručni sustav ili sustav postavljen na štap

Trimble SiteVision komplet uključuje:

  • Hardver: Trimble Catalyst DA1 antena, elektrooptički daljinomjer (EDM) i napajanje u ručnom uređaju na koji se postavlja Android™ pametni telefon.
  • Pretplata: Mjesečna ili godišnja pretplata kombinira licencu za SiteVision AR aplikaciju, Trimble usluge GNSS pozicioniranja za centimetarsku točnost i Cloud komunikaciju.

VIŠE INFORMACIJA ›


BESPLATNI WEBINAR

Za više informacija o najnovijem Trimble SiteVision sustavu sudjelujte u besplatnom webinaru koji će se održati 26. veljače 2020.g. u 16:00 sati.

PRIJAVA NA WEBINAR ›

Podijeli sadržaj:


  • Podijeli sadržaj: