Profesionalni VTOL dron Trinity Pro

Profesionalni VTOL dron Trinity Pro

Quantum-Systems Trinity Pro je profesionalni VTOL dron kompatibilan s različitim vrstama senzora, uključujući i LiDAR. Ovo je rješenje za mapiranje koje je spremno za pouzdano i jednostavno korištenje, temelji se na pouzdanoj tehnologiji Trinity F90+ drona.

Trinity Pro je autonomni dron koji se koristi za geodetska snimanja i kartiranja, a dizajniran je za prilagodbu promjenjivim zahtjevima. Buduće integracije, poput mogućnosti primjene umjetne inteligencije, daju nove uvide i pomažu stručnjacima u raznim industrijama da donose informiranije odluke i razvijaju svoje poslovanje.

Glavne značajke Quantum-Systems Trinity Pro VTOL-a:

 1. Vertikalno polijetanje i slijetanje: Jedna od ključnih značajki Trinity Pro VTOL-a je sposobnost vertikalnog polijetanja i slijetanja. To znači da dron može sigurno uzlijetati i slijetati vertikalno, bez potrebe za ravnom površinom ili lansirnom stazom. Ova sposobnost omogućava pristup teško dostupnim mjestima, čineći ga idealnim izborom za različite primjene.
 2. Dugotrajno vrijeme leta i autonomija: Trinity Pro ima dulje vrijeme leta u usporedbi s tradicionalnim dronovima. Opremljen je snažnim baterijama koje omogućuju dulji let i veću autonomiju. Zahvaljujući inteligentnom upravljanju energijom, dron može obaviti duge misije bez potrebe za čestim punjenjem ili zamjenom baterija. Koristi 3 motora za vertikalno uzlijetanje te nakon uzlijetanja gasi prednja 2 motora i leti samo pomoću stražnjeg motora.
 3. Napredna stabilnost i preciznost: Dron je opremljen naprednim senzorima i sustavom za stabilizaciju koji osiguravaju preciznost i stabilnost leta. To omogućuje snimanje visokokvalitetnih fotografija i videozapisa bez podrhtavanja, čak i u zahtjevnim uvjetima vjetra ili tijekom brze promjene smjera leta. Preciznost leta Trinity Pro-a omogućuje točno mapiranje terena, inspekciju infrastrukture ili praćenje usjeva s visokom pouzdanošću i detaljnošću.
 4. Integrirani senzori: Ovaj dron je opremljen visoko kvalitetnim senzorima za snimanje podataka, uključujući RGB kameru visoke rezolucije i termalnu kameru. To omogućuje snimanje visokokvalitetnih fotografija, videa i termalnih slika.
 5. Jednostavnost upotrebe: Trinity Pro VTOL dron je dizajniran s naglaskom na jednostavnost upotrebe, s intuitivnim korisničkim sučeljem i jednostavnim kontrolama. Kompatibilnost s različitim senzorima, vertikalno uzlijetanje i polijetanje te inteligentan autonoman let omogućuju prilagodbu zrakoplova različitim potrebama projekta.

Potpuno integrirani VTOL sustav

Sustav kombinira Trinity Pro VTOL i softver za kontrolu misija QBase 3D. Novi autopilot ima najnovije sigurnosne značajke, što omogućuje sigurniji let drona. To uključuje automatsku samodijagnostiku, svijest o terenu, simulaciju vjetra i AI “povratak kući”. Potencijalni otkriveni rizici izvješćuju se tijekom planiranja misije i prije polijetanja. Buduće verzije softvera također će se u potpunosti integrirati sa sustavom i olakšati naknadnu obradu. Korisnici mogu kreirati izvješća i analize bez trošenja vremena na uspostavljanje novih i kompliciranih procesa.

 • Otpornost na vjetar: do 18m/s
 • Površina snimanja: s jednom baterijom do 491 ha s visine 120m AGL, preklopom 70% i rezolucijom 1.88 cm/px GSD
 • Maksimalna nadmorska visina uzlijetanja: 4800m
 • Vrijeme leta: 90min

Dostupni senzori

Trinity Pro VTOL dron trenutno dolazi s mogućnošću integracije 7 različitih senzora:

 • Nadir RGB kamere: Sony 42MP, Sony 61MP, PhaseOne 128MP
 • Oblique kamera: Oblique D2M 130MP (5x 26MP)
 • Multispektralna kamera s termalnim i RGB panchromatic senzorom: Altum PT
 • Lidar senzori: Qube 240 i Qube 640

trinity pro VTOL kamere

Lako ih je zamijeniti pomoću „klik“ mehanizma bez kabelskih priključaka. Sve kamere prigušene su protiv vibracija tijekom leta kako bi se zajamčila očekivana kvaliteta slike. Sposobnost VTOL bespilotne letjelice omogućuje glatko slijetanje, što u konačnici produljuje životni vijek kamera.

Korak naprijed u bespilotnoj industriji

Trinity Pro VTOL dron je dizajniran za prilagodbu promjenjivim zahtjevima i ubrzavanje donošenja odluka, a predstavlja korak naprijed u bespilotnoj industriji, kombinirajući sposobnost vertikalnog polijetanja i slijetanja s izvanrednom stabilnošću i autonomijom. Ovaj inovativni bespilotni zrakoplov nudi svestranost i fleksibilnost u različitim industrijama, donoseći prednosti poput brzog pristupa teško dostupnim mjestima, preciznih podataka i dugotrajnog rada. Trinity Pro je budućnost bespilotne tehnologije, otvarajući nove mogućnosti i postavljajući nove standarde u industriji.

VIŠE INFORMACIJA>

Webinar

Pridružite se Quantum-Systems timu 28. ožujka u 16:00 sati na webinaru “Complete Trinity Pro Workflow in 20 Minutes” i otkrijte sve korake rada s Trinity Pro dronom – od planiranja leta, preko postavljanja drona i upravljanja letom, pa sve do obrade prikupljenih podataka. Prijavite se ovdje.

Podijeli sadržaj:


 • Podijeli sadržaj: