Savjeti za održavanje: Trimble baterije

Savjeti za održavanje: Trimble baterije

Trimble Li-Ion baterije u Trimble GNSS prijemnicima, totalnim stanicama i laserskim skenerima osiguravaju 300-500 ciklusa pražnjenja/punjenja, što odgovara životnom vijeku od 2-3 godine, ovisno o izloženosti temperaturi i vremenu korištenja. Donosimo nekoliko savjeta kako produžiti životni vijek Trimble baterija.

Kako produžiti životni vijek Trimble baterije?

  1. Kako biste maksimalno iskoristili svoje Trimble Li-Ion baterije, prije upotrebe potpuno ih napunite.
  2. Kada se baterija potpuno isprazni, Trimble instrumenti se isključuju, ali nastavljaju trošiti malu količinu struje. Ukoliko baterija ostane u instrumentu rezultirat će dubokim pražnjenjem baterije. Izbjegavajte česta duboka pražnjenja baterije. Duboko pražnjenje će dodatno opteretiti bateriju. Djelomična pražnjenja s čestim nadopunjavanjem bolja su za bateriju. Nakon potpunog pražnjenja bateriju napunite što je prije moguće.
  3. Povremeno kalibrirajte bateriju kako biste bili sigurni da ispravno izvještava koliko je puna/prazna. Trimble baterije imaju unutarnji “mjerač goriva” koji izvještava koliko su pune/prazne. S vremenom je potrebno kalibrirati mjerač baterije kako bi se osiguralo točno prikazivanje napunjenosti. Namjerno potpuno pražnjenje jednom na svakih 30 punjenja će kalibrirati mjerač baterije, sinkronizirajući mjerač sa stanjem napunjenosti baterije. Zanemarivanje ovoga uzrokovat će manju točnost mjerača. Mjerač ne utječe na vijek trajanja baterije.
  4. Za punjenje koristite isključivo Trimble punjače i slijedite upute isporučene s opremom za punjenje.
  5. Pažljivo čuvajte baterije:
  • Čuvajte baterije na temperaturi od 15-20°C.
  • Izbjegavajte dugotrajno izlaganje izravnoj sunčevoj svjetlosti.
  • Pohranite baterije na punjač kad god nisu u upotrebi. Svi Trimble punjači održavat će baterije na optimalnoj razini bez oštećenja baterije ili punjača.
  • Za dugotrajno skladištenje, držite bateriju napunjenu na približno 40%.

Podijeli sadržaj:


  • Podijeli sadržaj: