Trimble Geospatial

Trimble Geospatial

Transforming the Way the World Works.

Trimble je globalna tehnološka tvrtka koja se specijalizirala za razvoj i proizvodnju različitih proizvoda i rješenja u području geoprostornih tehnologija, geodezije, građevinarstva, poljoprivrede, transporta i logistike te mnogih drugih industrija.

Od samog osnutka, tvrtka neprestano širi svoja rješenja kako bi služila raznim industrijama diljem svijeta. Tijekom godina, tvrtka je stekla više od 2.000 izdanih patenata za napredak u tehnologiji. Danas, s temeljnim tehnologijama u područjima pozicioniranja, modeliranja, povezivanja i analize podataka, Trimble industrijske tehnološke inovacije i dalje predstavljaju vodeću snagu u rješavanju nekih od najkompleksnijih izazova na svjetskoj razini.

Povijest tvrtke Trimble

Tvrtka je osnovana 1978. godine kada su Charlie Trimble i dvojica zaposlenika tvrtke Hewlett-Packard postavili temelje tvrtke. Njihov cilj je bio razvijati inovativne proizvode za pozicioniranje i navigaciju, a prvi ured tvrtke smješten je u Silicijskoj dolini.

Iste godine, kada je osnovan Trimble, lansiran je i prvi GPS satelit.

Godine 1982., Trimble je lansirao svoje prve proizvode temeljene na GPS tehnologiji. Jedan od prvih proizvoda s ovom tehnologijom bila je morska navigacija. Već 1984. godine, tvrtka je dobila svoj prvi patent i počela je rasti. Brzi rast tvrtke bio je potaknut i čestim akvizicijama drugih tvrtki.

Osim akvizicija, Trimble je i dalje bio predvodnik u razvoju tehnologije. 1992. godine razvili su tehnologiju za stvarno vremensko kinematičko mjerenje (RTK), što je omogućilo geodetska mjerenja bez potrebe za naknadnim obradama podataka.

Još jedna važna prekretnica bila je 1998. godine kada su prvi put uspješno spojili GPS i mobilne komunikacije na jednu ploču. Nakon toga, tvrtka se usredotočila na daljnji rast i kontinuirano kupovala druge tvrtke, poput Spectra Geospatial, Advanced Public Safety, Apache Technologies i mnoge druge.

Trimble nastavlja razvijati vrhunska tehnološka rješenja, postajući tako ključna figura u rješavanju izazova u raznim industrijama diljem svijeta.

Podijeli sadržaj:


  • Podijeli sadržaj: