Dronovi s C2 i C3 certifikatima

Dronovi s C2 i C3 certifikatima

AgEagle i Quantum-Systems dronovi su prvi dronovi u EU koji su certificirani od strane EASA-e s C2 i C3 certifikatima.

AgEagle dronovi prvi s EASA C2 certifikatom

AgEagle (nekada senseFly) razvija i proizvodi profesionalne fixed-wing bespilotne letjelice visokih performansi. eBee bespilotne letjelice su lagane, sigurne i vrlo jednostavne, a koriste se za prikupljanje i analizu geoprostornih podataka u brojnim industrijama.

AgEagle dronovi s fiksnim krilima eBee X, eBee Geo i eBee Ag su prvi komercijalni dronovi označeni oznakom za identifikaciju klase C2 u skladu s propisima Europske agencije za sigurnost zračnog prometa (EASA).

Operateri eBee dronova sada mogu provoditi misije u „Otvorenoj kategoriji“, u blizini stambenih, komercijalnih, industrijskih i rekreacijskih područja u Europi. C2 certifikat omogućuje eBee X seriji dronova let na 30 metara horizontalne udaljenosti od neuključenih osoba. Kako bi bili označeni kao C2 zrakoplovi, eBee dronovi su prošli rigorozna testiranja i evaluacije. Akreditirani laboratorij NavCert GmbH je potvrdio da ispunjavaju specifične kriterije EASA-e. C2 dronovi moraju težiti manje od 4 kg MTOM, imati daljinski ID i geo-svijest. Svi AgEagle dronovi eBee X, eBee Ag i eBee Geo od rujna 2022.g. uključuju oznaku C2 bez dodatnih troškova.

Osim toga, AgEagle eBee X je prvi dron u svojoj klasi koji je dobio DVR potvrdu (“Design Verification Report”) potrebnu za BVLOS (“Beyond Visual Line of Sight”) i OOP (“Operations Over People”) operacije od strane Agencije za sigurnost zračnog prometa Europske unije. Više informacija pročitajte ovdje.

Pogledajte snimku webinara “Regulatory benefits of eBee X drones for BVLOS and flying over people” i saznajte koje su glavne prednosti AgEagle eBee X dronova.

Trinity F90+ prvi VTOL s C3 certifikatom

Quantum-Systems je prvi svjetski proizvođač koji je dobio C3 certifikat za svoj dron Trinity F90+.

Dron je dobio EASA C3 certifikat za EU klasu bespilotnih letjelica s težinom pri polijetanju većom od 4 kg. C3 certifikat je potreban u zemljama članicama EU za UAV-ove kupljene od 1. siječnja 2024. nadalje. Svi korisnici Trinity F90+ moći će nadograditi svoje sustave za usklađenost s C3. Što znači da će bespilotne letjelice prodane prije 1. siječnja 2024., nakon tog datuma i dalje moći legalno koristiti u kategoriji A3 u Europi.

trinity f90+ dronovi

Trinity F90+ je profesionalni VTOL bespilotni zrakoplov kompatibilan s različitim vrstama senzora, uključujući i LiDAR. Autonomija leta od 90 i više minuta (60 minuta s LiDAR-om) omogućuje više podataka prikupljenih tijekom jednog leta. Trinity F90+ VTOL posjeduje efikasnost fixed-wing bespilotnog zrakoplova, uz jednostavnost vertikalnog polijetanja i slijetanja multi-rotora. Visoko učinkovit, a istovremeno cjenovno pristupačan VTOL, bespilotni zrakoplov Trinity F90+ ima poboljšane mnoge funkcionalnosti kako bi profesionalnim korisnicima ponudio izvrsnu vrijednost za novac.

 

Ako još uvijek niste sigurni koji dron odabrati, slobodno nas kontaktirajte za više informacija.


  • Podijeli sadržaj: