Dronovi s C2 i C3 certifikatima

Dronovi s C2 i C3 certifikatima

AgEagle i Quantum-Systems dronovi su prvi dronovi u EU koji su certificirani od strane EASA-e s C2 i C3 certifikatima.

AgEagle dronovi prvi s EASA C2 certifikatom

AgEagle (nekada senseFly) razvija i proizvodi profesionalne fixed-wing bespilotne letjelice visokih performansi. eBee bespilotne letjelice su lagane, sigurne i vrlo jednostavne, a koriste se za prikupljanje i analizu geoprostornih podataka u brojnim industrijama.

AgEagle dronovi s fiksnim krilima eBee X, eBee Geo i eBee Ag su prvi komercijalni dronovi označeni oznakom za identifikaciju klase C2 u skladu s propisima Europske agencije za sigurnost zračnog prometa (EASA).

Operateri eBee dronova sada mogu provoditi misije u „Otvorenoj kategoriji“, u blizini stambenih, komercijalnih, industrijskih i rekreacijskih područja u Europi. C2 certifikat omogućuje eBee X seriji dronova let na 30 metara horizontalne udaljenosti od neuključenih osoba. Kako bi bili označeni kao C2 zrakoplovi, eBee dronovi su prošli rigorozna testiranja i evaluacije. Akreditirani laboratorij NavCert GmbH je potvrdio da ispunjavaju specifične kriterije EASA-e. C2 dronovi moraju težiti manje od 4 kg MTOM, imati daljinski ID i geo-svijest. Svi AgEagle dronovi eBee X, eBee Ag i eBee Geo od rujna 2022.g. uključuju oznaku C2 bez dodatnih troškova.

Osim toga, AgEagle eBee X je prvi dron u svojoj klasi koji je dobio DVR potvrdu (“Design Verification Report”) potrebnu za BVLOS (“Beyond Visual Line of Sight”) i OOP (“Operations Over People”) operacije od strane Agencije za sigurnost zračnog prometa Europske unije. Više informacija pročitajte ovdje.

Pogledajte snimku webinara “Regulatory benefits of eBee X drones for BVLOS and flying over people” i saznajte koje su glavne prednosti AgEagle eBee X dronova.

Trinity F90+ prvi VTOL s C3 certifikatom

Quantum-Systems je prvi svjetski proizvođač koji je dobio C3 certifikat za svoj dron Trinity F90+.

Dron je dobio EASA C3 certifikat za EU klasu bespilotnih letjelica s težinom pri polijetanju većom od 4 kg. C3 certifikat je potreban u zemljama članicama EU za UAV-ove kupljene od 1. siječnja 2024. nadalje. Svi korisnici Trinity F90+ moći će nadograditi svoje sustave za usklađenost s C3. Što znači da će bespilotne letjelice prodane prije 1. siječnja 2024., nakon tog datuma i dalje moći legalno koristiti u kategoriji A3 u Europi.

trinity f90+ dronovi

Trinity F90+ je profesionalni VTOL bespilotni zrakoplov kompatibilan s različitim vrstama senzora, uključujući i LiDAR. Autonomija leta od 90 i više minuta (60 minuta s LiDAR-om) omogućuje više podataka prikupljenih tijekom jednog leta. Trinity F90+ VTOL posjeduje efikasnost fixed-wing bespilotnog zrakoplova, uz jednostavnost vertikalnog polijetanja i slijetanja multi-rotora. Visoko učinkovit, a istovremeno cjenovno pristupačan VTOL, bespilotni zrakoplov Trinity F90+ ima poboljšane mnoge funkcionalnosti kako bi profesionalnim korisnicima ponudio izvrsnu vrijednost za novac.

 

Ako još uvijek niste sigurni koji dron odabrati, pročitajte naše savjete za odabir drona ovdje ili nas slobodno kontaktirajte za više informacija.

Podijeli sadržaj:


  • Podijeli sadržaj: