Trimble R12i GNSS prijemnik

Trimble R12i GNSS prijemnik

Trimble R12i GNSS prijemnik i dalje predstavlja najbolji GNSS prijemnik dizajniran za efikasniji rad. Ovaj GNSS prijemnik s Trimble ProPoint™ GNSS tehnologijom nudi neusporedive GNSS performanse, brzinu i točnost, što rezultira povećanjem produktivnosti.

Unaprijeđene performanse u zahtjevnim GNSS uvjetima i robusna kompenzacija nagiba, zasnovana na IMU (Inertial Measuring Unit), omogućuju brže mjerenje bez potrebe za horizontiranjem libele štapa.

 

najbolji gnss prijemnik

Što je Trimble ProPoint™ GNSS tehnologija?

Trimble R12i GNSS prijemnik koristi revolucionarnu Trimble ProPoint™ GNSS tehnologiju koja omogućuje znatno poboljšanje točnosti i u uvjetima izazovnim za GNSS, kao što su urbana ili šumovita područja.

Trimble ProPoint™ GNSS tehnologija poboljšava RTK performanse uz povećanu točnost, pouzdanost i produktivnost i u vrlo zahtjevnim GNSS okruženjima.

Optimalan pristup upravljanja GNSS signalima omogućuje precizno pozicioniranje pomoću bilo koje kombinacije GNSS konstelacija, a napredno Noise modeliranje i integrirana Jamming zaštita osiguravaju pouzdan rad i u zahtjevnim RF okruženjima. Napredni algoritmi za obradu signala omogućuju uklanjanje smetnji i dobivanje preciznih pozicija na mjestima gdje je nemoguće korištenje drugih uređaja.

Trimble TIP tehnologija

Trimble® TIP™ (Trimble Inertial Platform) tehnologija omogućuje preciznu kompenzaciju nagiba do 30° pomoću ugrađenog IMU-a.

Bilo koji IMU podložan je pogreškama koje mogu utjecati na točnost pozicioniranja ako nisu na vrijeme otkrivene. Funkcija automatskog praćenja integriteta IMU-a ugrađena u Trimble TIP tehnologiju jamči brzo otkrivanje bilo koje pogreške u IMU-u koja može utjecati na točnost pozicioniranja.

Trimble R12i GNSS prijemnik – 30% bolje performanse u izazovnim okruženjima

U direktnom usporednom testiranju s Trimble R10-2 u izazovnim GNSS okruženjima, kao što su je blizina krošnji i zgrada, Trimble R12i pokazao je barem 30% bolji učinak u različitim čimbenicima, uključujući vrijeme za postizanje točnosti, točnost položaja i pouzdanost mjerenja.

Testiranje Trimble R12i GNSS prijemnika u neoptimalnim uvjetima

Testirali smo Trimble R12i u neoptimalnim uvjetima. Testiranje je provedeno u Stupničkoj šumi u ožujku 2022. godine, prije nego što se šuma razlistala u proljeće. Korišten je RTK bez kompenzacije nagiba, spajanjem na CROPOSS VPPS, a epoha snimanja je bila 5s.

Uzorak za testiranje sastojao se od 15 točaka čije su pozicije određene 1″ totalnom stanicom. Koordinate stajališta totalne stanice određene su presjekom natrag na dvije točke određene RTK metodom s epohom 30s, koje su se nalazile izvan šume u GNSS optimalnim uvjetima.

Analiza rezultata mjerenja Trimble R12i GNSS prijemnika u šumi:

Od 15 točaka iz zadanog uzorka, na kojima se čekalo zadovoljavajuće rješenje do 3 minute, snimljeno je njih 13​. Usporedbom rezultata dobivenih totalnom stanicom ispostavilo se da je od tih 13 snimljenih točaka:​

  • 9 točaka s položajnim odstupanjem < 2cm​
  • Maksimalno položajno odstupanje → 4.7cm
  • 10 točaka s visinskim odstupanjem < 2cm
  • Maksimalno visinsko odstupanje → 5.2cm
  • Prosječno vrijeme do zadovoljavajuće točnosti → 35s

Za brže ostvarivanje zadovoljavajućih rezultata kod zahtjevnih mjerenja s Trimble R12i GNSS prijemnikom, preporučljivo je isključiti kompenzaciju nagiba i koristiti tronožac za veću stabilnost prijamnika.

Pogledajte kako je izgledalo testiranje Trimble R12i GNSS prijemnika na našem YouTube kanalu.

Točan, pouzdan i produktivan GNSS prijemnik

Rezultati naših testiranja pokazuju kako je Trimble R12i najbolji GNSS prijemnik za rad u zahtjevnijim uvjetima, s preciznim procjenama pogrešaka u stvarnom vremenu. Trimble ProPoint „engine“ za pozicioniranje pokazuje nenadmašne performanse u teškim uvjetima, korištenje kompenzacije nagiba dodatno smanjuje vrijeme utrošeno na terenu, a Trimble RTX satelitska korekcija omogućuje rad i u područjima bez Internet signala.

Kontaktirajte nas i rezervirajte termin kako biste osobno mogli testirati Trimble R12i i uvjeriti se u njegove nenadmašne performanse.

Prijavite se i ne propustite novosti o najnovijim proizvodima, besplatnim radionicama, aktualnim događanjima i posebnim ponudama.

VIŠE INFORMACIJA ›


  • Podijeli sadržaj: